6/10/08

Save The Bank. La meva ONG i cada dia la de més gent


El tema de la crisi m'ha arribat al més profund del meu ésser. No ens podem quedar de braços creuats deixant que el món s'enfonsi. Veig que els governs s'estan movent regalant diners a mansalva però, i la societat civil? eh? Què passa amb la societat civil? Sempre ens omplim la boca criticant als polítics, a la tele... donant la culpa als videojocs i al menjar congelat, però després no movem el cul quan hi ha problemes. Jo sí. En compliment del meu deure ciutadà he creat una ONG anomenada Save The Bank que vol mobilitzar consciències per ajudar als nostres bancs i salvar l'ecosistema financer en el que se sustenta l'ordre social. Aquestes són algunes de les campanyes amb les que he decidit començar a recaptar fons:

Loteria de Nadal: Ja podeu comprar participacions del número 030929 que commemora la data del Crack del 29. També farem una rifa de butlletes que han de coincidir amb les últimes xifres del sorteig de la ONCE. Podreu guanyar una panera de fons de pensions i hipoteques subprime.

Apadrina a una financera: Pel mòdic preu de 200.000 euros al mes podreu apadrinar una entitat financera en bancarrota. A canvi us enviaran dibuixos, manualitats i informes sobre el mercat de valors. Val la pena i us sentireu molt millor. Si no ho voleu fer pel capitalisme, feu-ho pel somriure d'un analista de mercats.

Subhasta solidària: Tots podreu licitar per productes atractius com samarretes de Lehman Brothers, hipoteques de Fannie Mae, pòlisses d'AIG, totxos de Llanera i americanes que Xavier Sala i Martín ha cedit voluntàriament a la causa.

Campanya Marató 2009: Sí, lo de les malalties és molt emotiu, però hem de reclamar a TV3 que la marató del 2009 recapti diners pels nostres bancs. Per això us demano que envieu mails al Josep Cuní. De malalts n'hi haurà sempre, de crisis no se sap. Ells poden esperar, els bancs potser no.

Això només ha fet que començar. Al Gore, de res serveix preservar el planeta si no el podem gastar després. La meva és una causa prioritària.

pd. No és que vulgui donar-me importància però, donada la meva lluita altruista per causes globals, accepto que em promocioneu pel Nobel de la Pau. Podeu enviar els vostres mails a peace@nobelprice.org

3 comentaris:

mrpage ha dit...

Es veu que ja s'estan començant a repartir felicitacions de Nadal fetes per banquers sense mans.

Almogaver ha dit...

Feia dies que no dormia pensant com, un humà deslocalitzat com jo, podia aportar un granet de sorra.
Gràcies, crec que apadrinaré a BanCaixa.

Josep ha dit...

La meua més sincera enhorabona. Gràcies a persones altruistes com vostè, el Món és un sic millor.

No sé a que esperen per a donar-li la Creu de Sant Jordi.