15/1/08

Campanya per conèixer Madrid

El meu recent viatge a Madrid m'ha fet veure com n'estem d'equivocats els catalans. Vivim instal·lats en el prejudici i encegats pels mites i llegendes sobre la capital de l'Estat. És per aquest motiu que em veig obligat a escriure aquest post, per trencar amb el tòpics amb els que Catalunya mira a la ciutat del Manzanares. Per molt que us vulguin enganyar alguns catalans tancats i molt seus, Madrid és una ciutat lletja, gris i rància. Ningú parla català, tots voten al PP, compren La Razón, escolten la COPE, treballen de funcionaris (ergo no treballen) i són socis del Reial Madrid. Aquesta és la realitat que es viu en els seus carrers i que hom pot palpar mentre degusta uns chipirones en su tinta al bar Casa Bruno. Ah! i tampoc és cert el mite de la canya acompanyada d'una tapa gratuïta. Jo m'he fotut una birra al McDonalls i no m'han regalat ni un nugget. Espero que, amb aquest escrit, hagi pogut apropar-vos la realitat d'una ciutat que veu la seva imatge viciada per un desconeixement mutu, i per la mala fe d'algunes persones interessades en alimentar la mentida a base de tòpics tronats. Per sort, alguna dia arribarà l'AVE i les visions tancades cauran pel seu propi pes.

6 comentaris:

mrpage ha dit...

La setmana que ve haig de passar 3 dies a Madrid per feina. Ja li diré si estic d'acord amb vostè. Ara per ara m'aventuro a dir que sí.

Lord Chyron ha dit...

No he estat mai a Madrid, però aquest blog m'ha fet plantejar una pregunta: per què m'acabo trobant la mateixa gent (que a més no sé ni qui són) en tots els blogs que entro (que són de gent que sí que sé qui són)? Albert, cargol, qüestionaire... algun dia haurem de fer un joc de coneixença, Colònies Style

Júlia ha dit...

Sí, aha, ja. Però la qüestió de fons de tot això és: perquè aquest post té un format diferent a la resta? I no em vinguis amb històries de escriure en el Word o escriure al blog directament. El poble vol respostes!

Júlia ha dit...

Sí, aha, ja. Hi ha faltes d'ortografia al meu comentari. Però vull respostes igual.

Ghandi ha dit...

És perquè en aquest post volia deixar clar que estava tractant un tema de gran densitat. Per això he optat per l'interliniat senzill. Res és casual.

Júlia ha dit...

Compro. Gràcies. Donar al poble el que el poble demana. Bravo.